Vanliga avgifter för SMSlån

Att låna pengar från en bank eller långivare är ett mycket snabbt och enkelt sätt att få hjälp med finansiering, men att låna pengar är aldrig helt gratis. Banken tar alltid ut en ränta som du måste betala och som fungerar som en typ av “tack” för att du får låna pengarna när du behöver. Utöver räntan finns det även många andra avgifter som du kan behöva ta hänsyn till – speciellt om du väljer att ansöka om ett SMSlån.

SMSlån fråm smslån.io är kända för att betalas ut snabbt och vara en så kallad “räddare i nöden” för den som måste göra ett akut inköp eller lösa oförutsedda utgifter. Tyvärr har SMSlån också många avgifter som du kommer behöva hantera om du väljer att ta den här typen av lån. En ränta kan du hitta hos alla banker och med alla låneformer, men SMSlån har betydligt fler avgifter än så. Det är inte för ingenting som den här låneformen kallas för en högkostnadskredit. Att göra ansökan och få lånet utbetalat kostar naturligtvis ingenting, men därefter kan lånet snabbt bli en ganska dyr historia.

Fyra avgifter som kommer med ditt SMSlån
Vi vill att du ska ansöka om ett lån på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt. För att du ska lyckas med detta gäller det naturligtvis att du vet vilka avgifter som du har att vänta dig. Här nedan listar vi därför fyra avgifter som är vanligt förekommande för just SMSlån. Observera att det inte är säkert att alla lån och långivare använder sig av dessa avgifter. Därför är det viktigt att du kontrollerar villkoren noga och jämför långivare innan du väljer.

Avi-avgift – Många SMSlån ska betalas tillbaka med hjälp av en avi som skickas ut varje månad. Med privatlån och andra typer av lån sker avbetalningarna vanligtvis med auto

Smslån

giro, men sällan i dessa fall. Därför är det inte ovanligt att du kan behöva betala en aviavgift på 39-59 kronor. Det kan bli ett ganska stort belopp beroende på hur många avbetalningar du behöver.

Uppläggningsavgift – I samband med din ansökan tas en uppläggningsavgift upp för att du ansöker om SMSlånet. Avgiften kan vara ganska så hög och det är inte ovanligt att du behöver lägga upp 200-500 kronor beroende på långivare och lånelöfte. Det finns vissa aktörer som har tillfälliga erbjudanden och där du kan ansöka utan uppläggningsavgift under en begränsad period. Försök att tajma in dessa!

Ränta – En ränta är något som alltid tillkommer på ditt SMSlån. Ränta finns idag på alla låneformer, oavsett om det är ett SMSlån, privatlån, bolån, billån, företagslån eller snabblån som du använder dig av. Skillnaden är att räntan för SMSlån oftast är mycket hög och kan, om det vill sig illa, ligga på hela 50 % eller mer. Detta är ytterligare en orsak till varför du alltid ska jämföra innan du väljer.

Kredithanteringsavgift – Att en bank eller långivare tar ut en kredithanteringsavgift är inte speciellt vanligt, men med SMSlån kan det faktiskt förekomma. Denna avgift tas ut i samband med att långivaren ansöker om en kreditupplysning på dig. Precis som när det kommer till uppläggningsavgiften finns det många aktörer som inte har en kredithanteringsavgift och det är dessa vi rekommenderar att du använder dig av.