CasinoslotsOnlinespelVinna stort

Så fungerar betting exchange

Betting exchange är en speltyp som innebär att spelare spelar mot varandra och inte mot ett spelbolag. Spelet sker på en spelbörs som agerar mellanhand. Betting exchange har ökat i popularitet i och med att betting blivit mer digitalt.

Betting exchange är en speltyp som sker på en spelbörs. Spelet skiljer sig diametralt gentemot traditionell betting på så sätt att du spelar mot andra spelare istället för ett spelbolag. Denna typ av spel har ökat i popularitet på senare tid och detta beror mycket på att betting är tillgängligt på ett helt annat sätt än förut. Eftersom bettingen blivit mer digital har det överlag fått ett uppsving. Det finns idag mängder med olika spelbolag som erbjuder betting exchange. Betting exchange är den spelformen som faktiskt har tagit betting till helt nya nivåer. Spelformen har utmanat spelbolagen, så de har fått tänka till. Det är just tack vare betting exchange som många spelbolag har börjat med liveodds och cash-out funktionen.

lära sig om betting

Spelbörsen tar kommission på vinsterna

När du spelar mot andra spelare istället för mot spelbolagen kan du sätta egna odds och låta andra spelare spela på dina odds. Alla spelare kan sätta egna odds och spela på varandras odds. Spelbörser som erbjuder betting exchange slipper alltså sätta egna odds. Spelbörsernas roll är egentligen att agera mellanhand och hantera pengarna tills att spelet är helt avgjort. Eftersom de agerar mellanhand tar spelbörserna en mindre avgift som kan variera i storlek, det är så som spelbörserna kan tjäna pengar. Avgiften benämns oftast som kommission och hur stor kommissionen är beror varierar beroende på spelbörs men också på hur stor summa du spelar för. En kommission brukar ligga kring 1-5 procent av vinsten. Om du skulle förlora din insats betalar du heller ingen kommission.

Spela på betting exchange

När du spelar på betting exchange fungerar det på så vis att du som spelare antingen bokar ett spel eller backar. Du agerar antingen som bookmaker eller som en spelare. Genom att backa ett spel tror du på att det kommer att falla väl ut. Oddset sätts av en annan spelare och insatsen bestäms av säljaren av oddset. Du agerar som spelare och spelar på odds från en säljare som i sin tur agerar som bookmaker. Om du bokar ett spel tror du inte att det kommer att sitta. Du sätter därmed ett odds och insats på en match som andra spelare kan välja att spela på. Om ingen väljer att spela kommer bokningen att förklaras ogiltig och du får tillbaka dina pengar. Du agerar som en bookmaker och säljer odds till spelare som är villiga att backa ditt odds och insats.

Fördelar och nackdelar med betting exchange

Det finns både fördelar och nackdelar med betting exchange. Fördelen med betting exchange är att du kan hitta mycket bättre odds än hos spelbolagen. Du har även möjligheten att agera bookmaker. En annan fördel är att det inte finns någon risk för limitering. Nackdelen är kommissionen och att den kan variera i storlek. Det är även svårare att kunna matcha olika spel på mindre marknader.

Bli framgångsrik inom betting exchange

För att bli framgångsrik genom betting exchange behöver du ha en stor kunskap om sport men du behöver även veta hur marknaden fungerar. Det finns flera olika teorier och strategier för hur du kan nå framgång inom betting exchange. Läs på innan du börjar så att du vet hur allt fungerar.